Friday, 30 January 2015

Cooking : Ketam Goreng + Cheese

haa... tetibe macam mood masak-masak jer kan... hahahhaha....

kali nih aku nak masak ketam pulak my favourite KETAM... hahahhahaa... kalau dapat ketam 10 jam lepak makan pun aku okay jer... haha....

So bahan-bahannya :
1. Ketam
2. Mixed Herbs
3. Pasley
4. Susu Sejat Penuh Krim
5. Cheese

Cara-cara nak masak nya... macam biasa lah
1. Panas kan kuali.. pakai minyak Olive.. sedap skit kan...

2. Goreng Ketam..pastu letak dalam pinggan
3. Bekas minyak goreng ketam tuh terus jer gorengkan mixed herbs dengan pasley tuh
 4. Lepas tuh masuk kan susu
5. Lepas tuh terus hancurkan cheese masuk sekali laa.. kira bleh hentam jer lah.. hahaha

Alamak susu tuh dah mendidih... sepatutnya slowkan api lah... susu jangan sampai didih...

6. Kacau sampai cheese cair...lepas tuh tuang jer atas Ketam yang dah siap di goreng...
Eh..eh..eh... pesal dia warna coklat.. bukan sepatut nya kuning keemasan ke.... hadooii....aku rasa susu tadi tuh mendidih macam dah terhangit sikit kot... hahahhahaha.... ntah pape recipe aku bagi kan.... belasah jer lah... yang penting soodaappp....

haha... Selamat Mencuba.. jangan malu-malu kalau hangit...kah kah kah kah kah...

0 comments:

Post a Comment